AKVPK – (Aalborg Kaserners Veteran Panser og Køretøjsforening var så begejstrede for at have deltaget på Allingåbro Motor Festival med deres militærmateriel i 2019, at de udtalte, at de meget gerne vil deltage igen næste år, og her tage det helt tunge udstyr med.

I 2019 tog Motor Festivalen og AKVPK fejl af hinanden. AKVPK ville gerne have kørt over nogle biler med deres Centurion kampvogn, men desværre fik vi ikke fremskaffet miljøbehandlede biler til formålet, og de der var udset på p-pladsen, kunne ikke umiddelbart bugseres ind hvor de skulle knuses.
I 2020 vil det gå anderledes, Motor Festivalen vil være forberedt og have bilerne klar til et spændende bil knuse show, når hele to kampvogne kører over bilerne. AKVPK medbringer både en Centurion- og en Leopard kampvogn på Festivalen.

Udover disse tonstunge bæltekøretøjer på henholdsvis 52 tons og 42 tons, kommer der PMV, m113, Iveco, Man 8 mekker vogn mm. og måske de har flere overraskelser med.

De vil være placeret nær hovedindgangen, og 4×4 offroad banen, så de har let ved at komme ind på banen og køre.
I er velkommen til at spørge folkene fra AKVPK om køretøjerne, og vi er ret sikre på, at det er ok, at kravle lidt rundt på dem.

Desværre blev en instruktionsbog stjålet fra Centurion kampvognen i 2019, og skulle vedkommende, som har lånt eller stjålet bogen læse dette, ville det være en god gerning, at medbringe bogen på Allingåbro Motor Festival, og diskret ligge den retur.

AKVPK foreningens formål, er at indsamle, restaurere, vedligeholde og bevare militærhistorisk materiel, samt formidle dets historie, -herunder specielt bælte-, hjul- og hestekøretøjer, samt andre effekter, der i tidens løb har været i brug ved Aalborg Kaserner.

Nogle af de køretøjer som Aalborg Kaserners Veteran Panser og Køretøjsforening råder over, er til låns og tilhører Aalborg Kaserner.
Du kan læse mere om dem på www.akvpk.dk eller deres Facebook side www.facebook.com/AKVPK/